kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

VW Tiguan Allspace GT 2.0 TDI SCR 4MOTION

Nya Tiguan Allspace är en fexibel och mångsidig bil som positionerar sig mellan vanliga Tiguan och premium-SUV:en Touareg. Här finns det gott om plats för både passagerare och bagage. 

Interiören är stilren och känns igen från andra Volkswagenmodeller Förarkupén är trevlig och lättnavigerad. Jag sitter riktigt bekvämt i förarstolen där jag har god uppsikt över vägen och mina medtrafikanter.
Infotainmentsystemet Discover Pro känns igen från andra Volkswagenmodeller. Det är lätt att koppla upp sig till den 9,2 tums stora pekskärmen med Apple car play som också går att navigera via geststyrning.

Tiguan Allspace är 21,5 cm längre än vanliga Tiguan och fått en längre hjulbas (+10,9 cm) vilket bidrar till bättre utrymme för både passagerare och bagage. Passagerarkomforten är bra. Knäutrymmet på andra sätesraden har ökat med 5,4 cm så fem vuxna och två knattar som placerar sig på tredje sätesraden sitter riktigt bra. Baksätet kan skjutas hela 18 cm i längdled, vilket ger lite mer benutrymme för passagerarna på tredje sätesraden. I Sverige är sju säten standard medan den femsitsiga versionen går att beställa som tillval utan extra kostnad. Bagageutrymmet har nu en lastkapacitet på hela 700 liter upp till kanten på ryggstödet. Med alla sätena uppfällda kan man lasta 230 liter upp till ryggstödets kant, och med alla sätena nedfällda rymmer Tiguan Allspace hela 1 920 liter upp till taket. Det är 265 liter mer än i vanliga Tiguan.

Köregenskaper och väghållning är riktigt bra, likaså styrningen. Motor och växellåda jobbar bra tillsammans och bilen går tyst och fint utan något störande dieselknack. Något som verkligen imponerade var helljus-automatiken som jag upplevde funkade riktigt bra.

Det här är en perfekt tjänstebil för den stora familjen som behöver lite mera utrymme.

VW Tiguan Allspace GT 2.0 TDI SCR 4MOTION

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top