kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Volvo XC40 T4 AWD Momentum Advanced Edition

Designen på nya XC40 är djärv och sportig och harmoniserar väl med interiören. Har man kört Volvo tidigare känner man väl igen sig i XC40 med den stora pekskärmen centralt placerad i mitten av instrumentpanelen. Förarkupén är mycket trevlig, jag sitter högt och bra och har god uppsikt över vägen och mina medtrafikanter och de få reglage som finns sitter inom ett behagligt avstånd. Nästan allt styrs via den 9-tums stora pekskärmen och Volvos infotainmentsystem Sensus Connect

Komforten är som det anstår en Volvo, riktigt bra. I baksätet finns det gott om utrymme både för korta och långa passagerare. Det finns gott om flera smarta förvaringsfack i kupén vilket gör att man slipper ha en massa föremål som ligger löst på golvet eller på sätet. Lastutrymmet är bland de största i klassen och rymmer minst 460 liter, och här har du möjlighet att utnyttja lastytan maximalt. Det vikbara lastrumsgolvet anpassar du efter vad du behöver få med dig. Under mattan finns dessutom ett låsbart utrymme. Fäller vi det tvådelade baksätet får vi en helt plan lastyta och kan lasta hela 1 336 liter.

Ute på vägen går XC40 riktigt fint. Det är kul att lägga i körläget dynamic där man verkligen känner av accelerationen när man trycker gasen i botten. Motor och växellåda går riktigt fint tillsammans. Styrningen är mycket bra och jag upplever att den svarar direkt. Känslan blir lite go-cartaktig när vi susar fram på de uppländska vägarna. Volvo XC40 är verkligen en stabil och välbalanserad bil. Teststräckan består av både motorväg, landsväg och stadskörning. Landsvägen har flera riktigt dåliga vägpartier. När vi passerar det riktigt dåliga vägpartiet, är det just där som XC40 verkligen imponerade på mig. Vi ”flöt” över den här dåliga vägen och kände knappt av dess ojämnheter oavsett hastighet. Helt klart imponerande!

Nya XC40 är en snygg, sportig och karismatisk bil med lite högre markfrigång (20cm). Den är, trots sin kompakta storlek, förvånansvärt rymlig med goda förvaringsmöjligheter i kupén och ett generöst lastutrymme, t o m störst i klassen. Det här är en välbalanserad bil med direkt styrning, hög åkkomfort och go-cart liknande körkänsla. Nya XC40 är en bil som tack vare sin smidighet lämpar sig lika väl i storstaden som på slingriga landsvägar och motorvägar.

Volvo XC40 T4 AWD Advanced Edition

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top