kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Volvo V90 AWD D4 Business

Volvo V90 D4 är en äkta Volvo med allt vad märket står för när det gäller säkerhet, komfort och utrymme. Här erbjuds djärv design och lyxig interiör. Vi testade Volvo V90 D4 med en 2,0-liters fyrcylindrig turbodiesel på 190 hk och en åttastegad automatlåda. Körupplevelsen var Volvo upphöjt i 2! Helt ärligt, så är nya V90 mycket bekväm och erbjuder en sittkomfort som är extra ordinär oavsett om du är förare eller passagerare. För att citera Volvo ”Det här är en herrgårdsvagn som kombinerar en snygg look med praktiska egenskaper”.

Interiören är stilren med minimalt med knappar. I mittkonsolen sitter en 9 tums stor pekskärm som innehåller i princip allt som styr bilens alla funktioner. På ett sätt så är det en smart lösning men samtidigt lite krångligt när jag under en kall vintermorgon vill sätta på stolsvärmen det första jag gör när jag sätter mig i bilen. Det kanske är en vanesak men de vanliga knapparna för stolsvärme tycker jag man kunde ha kvar i raden nedanför pekskärmen.
Det är inga konstigheter att koppla upp sig och ansluta sig till den stående pekskärmen. Det är bara att plugga in iPhonen till bilen via en USB-anslutning och pekskärmen blir en förlängning av mobilen med Apple CarPlay. Via den lättnavigerade pekskärmen kan underhålla mig med att lyssna på min musik, styra bilens funktioner eller navigera mig fram till min destination. Allt görs genom fingersvepning och fingertryck precis som på en mobiltelefon, enkelt!

Utrymmena i V90 är som vi redan sagt riktigt bra och det gäller även herrgårdsvagnens bagageutrymme där vi lätt kan lasta 560 liter. När vi fäller baksätet får vi ytterligare 966 liter att tillgå och vi kan då lasta hela 1526 liter.

När det gäller säkerheten ligger Volvo i topp med sina system. Med IntelliSafe finns en rad smarta funktioner som stöttar mig i min bilkörning, hjälper till att undvika olyckor och skyddar mig vid en kollision. I standardutrustningen ingår bl a City Safe system, IIntelliSafe assist, Run-off road Protection och Run-off road Mitigation.

V90 är verkligen en äkta herrgårdsvagn som med sina bekvämligheter och säkerhetssystem verkligen sticker ut.

Volvo V90 D4 AWD Business

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top