kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Volkswagen Touareg V6 TDI 4MOTION 8 vxl Tiptronic

Nya Volkswagen Touareg är verkligen en helt ny bil med flera nya smarta funktioner, en helt digital förarmiljö, flera assistanssystem, ”Night Vision” och IQ.Light – LED matrix-strålkastare”, nya motorer och generösare utrymmen för samtliga passagerare och bagage.

Nya Touareg har en ljus och luftig kupé och jag imponeras över det stora panoramaglastaket som är det största en Volkswagen någonsin varit utrustad med. Från förarplatsen har jag god uppsikt över vägen. Jag sitter högt och bekvämt och jag gillar verkligen den digitala instrumenteringen, innovision Cockpit som känns lättnavigerad och modern. Här styr jag allt ifrån klimatanläggning till sätesfunktioner och infotainmentsystem. All information till föraren finns samlat i det nya digitala instrumentklustret Digital Cockpit med en 12-tums display bakom ratten som växer samman med den 15-tums stora pekskärm som innehåller infotainmentsystemet Discover Premium.

Jag sitter riktigt bra på alla platser i bilen. Det finns gott om benutrymme och axelutrymme i baksätet, vilket gör att tre vuxna sitter riktigt bekvämt. Baksätet kan skjutas 160mm i längdled för att göra utrymmet ännu mer flexibelt. Dessutom kan man justera lutningen för ryggstödet i bak för bästa passagerarkomfort. Även bagageutrymmet har blivit större och rymmer nu hela 810 liter, vilket är 113 liter mer än föregående modell. Fäller man baksätet kan man lasta upp till 1 800 liter. Dessutom har den en maximal släpvagnsvikt upp till 3,5 ton vilket gör den extremt praktisk i vardagen.

Säkerhetsutrustningen är hög och alla tillgängliga förarassistanssystem för Touareg är standard i Sverige. Köregenskaper och väghållning är riktigt bra, likaså styrningen som svarar direkt. Med maximal uppkoppling, och med en integrerad mix av flera olika system förbättras kördynamiken, vilket märks från första stund när vi sätter oss i bilen.

Touareg är utrustad med de smarta strålkastarfunktioneerna  ”Night Vision och ”IQ.Light – LED matrix”-strålkastare. Med värmekamera och avancerad belysning blir nya Touareg säkrare under mörkerkörning då strålkastarna anpassar sig efter omgivningen. Night Vision erbjuder föraren en längre siktsträcka än vad halvljuset når genom att visa värmebilder av människor eller djur som märks upp med gult sken i displayen bakom ratten. Om man jämför xenonstrålkastarna på förra modellen med LED-strålkastarna på nya Touareg har ”IQ.Light – LED matrix”-strålkastarna över 100 meter längre räckvidd på helljus.

Volkswagen Touareg V6 TDI 4MOTION

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top