kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Toyota RAV4 2,5 Plug-in Hybrid AWD-i Active

Toyota uppdaterar sin konkurrenskraftiga RAV4 till 2020 års modell. Med en bensinmotor och elmotor på sammanlagda 306 hästkrafter, uppgraderas det från förra modellens 222 hästkrafter. På ren el kan man köra otroliga 65 km och på hastigheter upp till 135 km/h. När man kör på blandad körning drar bilen endast 1,3 liter per 100 km, siffror som är väldigt imponerande för bilens karosstyp och värdiga att ha i åtanke. RAV4:an har fått 5 av 5 stjärnor av Euro NCAP vilket påvisar att det är en säker bil att köra, en av anledningarna till detta är de många avancerade säkerhetssystemen som är installerade i bilen. Exempel på dessa är krockskyddssystem som upptäcker cyklister och andra fordon eller fotgängare detektion som även fungerar bra i mörkret.

RAV4:an har en tuff, robust och robotliknande exteriör, något som framhäver kraften. Fronten är stor och har noggrant placerade konturer för en djärvt utseende, små smala strålkastare med bra skärpa. Laddningsinmatning till batteriet sitter på höger sida över bakre hjulet och på andra sidan vid motsvarande ställe sitter tanklocket. Bakdelen är också väldigt detaljerad och har stora lampor och har en tonad bakruta. 

En sportig vibb ges när man kollar på insidan av bilen trots att det är en SUV, stora läderklädda säten med andningshål och röda sömmar betonar detta. Runt om i bilen sitter LED-belysning som ger ifrån sig ett blått sken och blandas ihop harmoniskt med dem röda och svarta färgerna. RAV4:an har en multifunktionsratt och har en stor display på mittpanelen där mobiltelefonen kan kopplas upp för att ge åtkomst till kartor, samtal, meddelande och diverse underhållning. En projektor visar nödvändig information på framrutan så ögonen ej behöver avvika från vägen för att hålla koll på exempelvis hastigheten. Lastutrymmet är på 520 liter men kan utökas om man väljer att fälla ner baksätet då bilen är rymligare i passagerarutrymmet.

RAV4:an med sin höga prestanda och minimala utsläpp samt låga förmånsvärde gör denna bil till en perfekt tjänstebil då man kommer långt på bara el.

Bildata

Motor typ: Laddhybrid (El / Bensin)

Prestanda

Hk: 306 hk

0-100 km/h: 6,2 sekunder

Bränsleförbrukning: 1,3 l / 100 km

WLPT: 29 g/km

Räckvidd: Mer än 65 km

EuroNCAP: 5 / 5

Latutrymme (Volym) 520 liter

 

Toyota RAV4 2,5 Plug-in Hybrid AWD-i Active

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top