kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Skoda Superb iV PHEV laddhybrid

Nya Skoda Superb iV PHEV är en blivande favorit hos förmånsbilsförare och enligt många tillfrågade även koncernens bästa laddhybrid, med hög kvalitet och bättre komfort kommer nya Superb rikligt utrustad i en ny fräsch design med mängder av kul detaljer som t.ex. isskrapan i tanklocket, paraplyer i dörrsidorna, löstagbar bagagerumslampa av LED-typ med magnet och med gott om plats är Skoda Superb iV PHEV en spännande laddhybrid som finns som både sedan och kombi. 

Skoda Superb har ett infotainmentsystem med 9,2-tumsskärm och digitala instrument. En egenskap som många svenska bilköpare sätter värde på är möjligheten till dragkrok, och den finns som valbart tillbehör till Superb laddhybrid.

När kund leveranserna startade i slutet av februari erbjuds Skoda Sverige i samarbete med Bee Charging Solutions en laddbox från Bee som inklusive installation kostar 17.900 kronor (med moms). Laddboxen kommer från Keba och kan ladda med upp till 22 kW. vilket ger en prisvärd och smidig lösning för laddning i hemmet eller företaget

Skoda Superb iV PHEV har samma drivlina som VW Passat GTE, vilket innebär en 1,4-liters bensinmotor plus en elmotor. Systemeffekten är 218 hästkrafter och 400 Nm. Batteriet på 13 kWh ger en räckvidd på upp till 5,5 mil enligt WLTP-körcykeln, vilket är lika långt som uppdaterade Passat GTE..

Enligt Skodachefen Bernhard Maier är målet att lansera 30 nya eller uppdaterade modeller till 2022, varav en tredjedel blir elektrifierade. Bland dessa finns en el-suv, som visades i konceptform för två år sedan.

Bildata

Motor typ: Bensinmotor: 1,4 TSI

Hk: 156 hk DSG PHEV, 218 hk max systemeffekt

Prestanda

0-100 km/h: 9,2 sekunder

Bränsleförbrukning: 1,2 liter / 100 km

WLPT: 32 g/km

Räckvidd: 55 km räckvidd på el (WLTP) 50 l bensintank, 850 km total räckvidd (el + bensin)

EuroNCAP: 5/5 stjärnor

Latutrymme: Bagageutrymme 510 l / 1.800 l (Combi)

 

Skoda Superb iV PHEV laddhybrid

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top