kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Renault Alaskan Protector 2,3 dCi 190 hk 4×4 Intens

Renault Alaskan är en kraftfull pickup med personbilskänsla. Tack vare den femlänkade bakhjulsfjädringen och ett motståndskraftigt stegramschassi har Alaskan en robust konstruktion och riktigt bra körkomfort. Det här är en riktigt bra, trevlig och gedigen pick-up som faktiskt kan ta sig an den allra jobbigaste leråkern med originalhjul. Dessutom har den ett vaddjup på 450 mm.

Kupén som känns ombonad och är mycket trevlig med goda utrymmen. Man sitter bekvämt och stolarna är lagom mjuka. Det märks att Renault har jobbat med sittkomforten som får högsta betyg av oss. Båda framsätena kan justeras elektriskt och för kalla vinterdagar finns det stjärtvärme. Även i baksätet sitter man bekvämt där det finns bra med benutrymme.

Drivlinan består av en fyrcylindriga 2,3-liters dieselmotor på 190 hk (dubbelturbo) och en sjuväxlad automatlåda. Det här är en väl beprövad drivlina som går lika bra på landsvägen som i terrängen.

Terrängegenskaperna är riktigt bra. Det finns tre olika körlägen; tvåhjulsdrift (2WD) som används vid t ex landsvägskörning, Fyrhjulsdrift med högväxel (4H) vilket ger dragkraft från alla fyra hjulen och är idealiskt både på sliriga och isiga vägar. Läget kan aktiveras i hastigheter upp till 60km/tim. Fyrhjulsdrift med lågväxel (4LO) som är idealiskt vid krävande terrängkörning. Läget aktiveras när bilen står stilla och fungerar jättebra när man kör i sand, snö eller på leriga skogsvägar. Se testet av terrängkörningen här.

Flaket är 1578 mm djupt och 1560 mm brett har en lastyta på 2,46 kvadratmeter. Flakhöjden är 81 cm från marken och flaklämmen klarar upp till 200 kg, vilket underlättar både lastning och lossning.Det smarta C-fästningsystement gör att lasten sitter helt säkrad. Det robusta chassit tillsammans med den femlänkade hjulupphängningen ger en nyttolast på mer än ett ton och en dragvikt på upp till 3500 kg.

Sammanfattningsvis är Renault Alaskan en kraftfull och trevlig pickup med personbilskänsla. Professionella entreprenörer kommer finna den mångsidig, lättlastad och bekväm med flera förarhjälpmedel. Dessutom finns finesser som 360-kamera som underlättar vid tighta passager eller backkrön. Bränsleförbrukning ligger på 6,3 liter/100km och har ett CO2-ustläpp på 167g, vilket gör den till den renaste och mest effektiva motorn i segmentet.

Renault Alaskan Protector 2,3 dCi 190 hk 4×4 Intens

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top