kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Porsche Taycan 4S

Kan Porsche fungera som el-bil? Svar ja. Porsches intåg på den hel-elektriska bilmarknaden sker kanske inte helt oväntat inom sportbilssegmentet. Att Porsche kan göra fina sportbilar med unik körglädje tvivlar väl ingen på, Taycan är inget undantag. Samma fokus på körupplevelse, design och prestanda.

Insidan av Taycan kallas givetvis för cockpit av Porsche, inte interiör eller liknande. Upp till 4 stora pekskärmar styr det mesta av funktionerna i bilen. Instrumentpanelen är i fokus med 16.8 tums böjd display. Här erbjuds Porsche Communication Management (PCM) inklusive online-navigering. I den centrerade 8.4 tums kontrollpanel ges åtkomst till bland annat mediaspelare, telefon och Apple Car Play. Porsche Connect ger också föraren mängder av tjänster och information i realtid, röststyrd om man så vill. Ratten ser ut som den är tagen direkt ur något F1 stall och är såklart av multifunktions typ. Här ändrar man enkelt vilket körläge man vill använda, från komfort till sport.

Formgivningen är modern och designen är som vanligt stilren och uttrycksfull. Sidoställda luftintag förbättrar aerodynamiken och minskar turbulensen. Fyrpunkts LED Matrix-strålkastare ger en näst intill svävande känsla när man glider fram i nattmörkret. Två takalternativ erbjuds, det ”vanliga” taket i aluminium eller panoramataket i glas för en öppnare och luftigare känsla.

För de som kör på bana, eller bara fort, finns Taycan Porsche Active Aerodynamics-system som standard. Detta består av en adaptiv bakspoiler och justerbara kylluftsintag. Beroende på situation höjer sig den bakre spoilern i tre steg vid hastigheterna: 90 km/h, 160 km h och 200 km/h.

Porschens rekuperationseffekt är brutal, upp till 265 kW. Detta är den kan energi matas tillbaka till batteriet i Taycan när man bromsar. En tredjedel av en vardaglig körsträcka kan enligt Porsche köras uteslutande på återvunnen energi och får man slut på el kan 100 km tankas på bara 5 minuter (under optimala förhållanden).

Porsches själ står för körglädje, kvalitet och prestanda i alla avseenden. Detta demonstreras tydligt också av Taycan, Porsches första hel-elektriska sportbil konstruerad för att köras varje dag året om. Laddningstiden är liksom bilen riktigt snabb och batteritekniken är i absoluta världsklass. Gillar man Porsche kommer man med stor sannolikhet även gilla Taycan, en klimatsmart sportbil som inte tummar på vare sig kvalité, körglädje eller prestanda.

 

Data:
Effekt kW (hk): 390 (530) 420* (571)*
Acceleration 0-100 km/h 2,8 till 4 sekunder
Maxhastighet: 250 km/h
Elförbrukning kWh/100 km (WLTP): 21.1-25.7, 22.0-26.2*
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 0
Bagagevolym 447 till 488 L
EuroNCAP:                              5/5

 

Porsche Taycan Taycan 4S

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top