kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Peugeot 3008 Åretsbil 2017

Nya Peugeot 3008 blev framröstad till årets bil 2017 av inte mindre än 58 motorjournalister från 22 länder för sin unika design, nyskapande interiör och fantastiska köregenskaper.

Peugeot 3008 är en snygg SUV med en välbalanserad kaross med stark karaktär, exklusiva detaljer och alla SUV-attribut som förväntas: en lång, rakt avhuggen motorhuv, hög midjelinje, skyddsplåtar runt om, stora hjul, stilfullt utformade takrails och en markfrigång som mäter 22 centimeter.

Interiördesignen är stilren med exklusiva materialval och den senaste generationens Peugeot i-Cockpit®, som är utformad för en säkrare, mer instinktiv och naturlig körupplevelse. Sinnena matas med intryck på ett tydligt och informativt sätt tack vare modern teknologi som ökar både komfort och säkerhet och ger samtliga i bilen en upplevelse utöver det vanliga.

Instrumenteringen är placerad ovanför den kompakta ratten och är samlad i det 12.3 tum stora digitala fönstret med futuristisk grafik, som innehåller all information föraren behöver. Vyn, utseendet och placeringen av hastighetsmätaren och andra instrument går att utforma efter personligt tycke, smak och behov. Om föraren vill integrera navigationskartan i detta fönster, vilket skapar lite av en virtuell känsla, kan hastighetsmätare och andra instrument ta plats på sidorna i det digitala fönstret.

Den 8 tum stora pekskärmen i 3D ovanpå mittkonsolen samlar inställningar och kommandon för olika funktioner som inte används lika ofta, som till exempel förarhjälpsystem, multimedia, navigation, Bluetooth-telefon, PEUGEOT Connect Apps och bilens konfiguration. Den viktigaste informationen som radio, klimatanläggning, inställningar, telefon eller Mirror Screen som tillåter en spegling av mobilen, styrs via de sju elegant utformade och flygplansinspirerade vippknapparna i mittkonsolen.

Instinktiva förarfunktioner har blivit ett av Peugeots kärnvärden och i nya Peugeot i-Cockpit® har sinnenas förnimmelser tagits till nästa nivå. Med bara ett knapptryck aktiveras nästan alla sinnena omedelbart:

– Synen – genom att ändra miljöbelysningens färg och intensitet i kupén
– Hörseln – genom FOCAL ljudsystem och programmera musiken efter eget tycke och smak
– Känseln – genom åtta olika massageval i de ergonomiska sätena. Materialval och knappar är av högsta kvalitet och behagliga att röra.
– Lukten – genom doftaktivering i kupén.

Två olika miljöer är standard, ”Boost” för aktiv körning och ”Relax” för en avslappnad förarmiljö. Båda kan programmeras efter olika förares personliga preferenser.

Köregenskaperna är riktigt bra. Jag sitter högt och bekvämt i förarstolen och har god uppsikt över vägen och mina medtrafikanter. Jag gillar verkligen den futuristiska interiören och Peugeot i-Cockpit® Det är lätt att navigera sig i bilen och jag har alla reglage inom behagligt avstånd. Även i baksätet sitter man bra med gott om benutrymme. Peugeoten upplevs stabil med bra väghållning. I kurvorna är den följsam och smidig med bra styrning. Den tar sig an ojämnheter i vägen på ett bra sätt utan att vara varken stötig eller för mjuk. Mycket trevlig bil med bra körkomfort.

 

Nya Peugeot 3008 GT-LINE PureTech 165 AUT

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top