kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Nya Opel Insignia Sports Tourer goda utrymmen och hög säkerhet

Nya Opel Insignia Sports Tourer erbjuder hög komfort, mycket goda utrymmen och säkerhet i toppklass. Andra generationens Insignia imponerar med sin avancerade design och förstklassig uppkoppling.

Nya Opel Insignia Sports Tourer är snygg kombi med sportig design och som har flera drag av den omskrivna Monza Concept från 2013. Den har blivit större och lättare och jämfört med föregångaren har nya Insignia Sports Tourer vuxit till en längd på 4 986 millimeter. Trots att den blivit större har den ändå en mycket mer atletisk och smidigare framtoning än föregående modell.

Interiören är mycket trevlig och åkkomforten är riktigt bra. För framsätespassagerare som vill färdas extra bekvämt finns som tillval de prisbelönta ergonomiska AGR-stolarna (Aktion Gesunder Rücken, ”aktion för friska ryggar”) med massage, ventilation och minnesfunktion. Vidare är både fram- och baksäten eluppvärmda och det är även vindrutan. Det stora panoramataket ger obehindrad utsikt mot skyn och bidrar till en ljus och luftig kupé.

Nya Insignia Sports Tourer ser inte bara elegant och sportig ut, den är också synnerligen praktisk. Bagageutrymmet är mer än 100 liter större än föregångaren och erbjuder en maximal lastvolym på 1 640 liter. Bakluckan öppnas lätt med en tåflört. Avståndet mellan stötfångare och lastutrymme har reducerats tack vare den smart utformade bakluckan, vilket underlättar lastning och lossning. Dessutom har bredden mellan hjulhusen ökat, vilket gör det lättare att få plats med skrymmande last, som till exempel en hundbur.

Nya Insignia Sports Tourer erbjuder säker körglädje oavsett yttre förhållanden tack vare sitt intelligenta system för fyrhjulsdrift, som har aktiv fördelning av vridmomentet och är det mest sofistikerade i klassen. Motorns vridmoment fördelas till hjulen via två elektriskt styrda flerskiviga kopplingar som ersätter den vanliga bakaxeldifferentialen, vilket ger en mycket mer exakt kraftöverföring till varje bakhjul oavsett om vägarna är grusiga, våta, isiga eller snöiga. I kurvor överförs extra vridmoment till det yttre bakhjulet, vilket minskar eller eliminerar understyrning och möjliggöra mer exakt kontroll. Systemet reagerar blixtsnabbt på gaspådrag och gör bilen mer stabil och lättare att kontrollerar i alla tänkbara situationer.

Opel Insignia har dessutom fått högsta betyg i krocksäkerhet och är enligt Euro NCAP en av de säkraste familjebilarna.

Media

Back to top