kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

MITSUBISHI L200 BUSINESS 4X4 181 HK AUTOMAT PERFORMER

Vi har testat Mitsubishi L200 under flera olika förhållanden, alltifrån landsvägskörning på bar backe till skogsvägar och snö och is, både med och utan tung last på flaket och pickisen imponerar med sina köregenskaper. L200 finns i  två varianter, Club Cab och Double Cab.

Interiören är trevlig och ombonad. Man sitter riktigt bra har alla reglage inom behagligt avstånd. Utrustningsnivån är högre än i tidigare generation, bl a så är backkamera standard. Dessutom finns en hel del tillval så att man kan utforma pickisen precis som man själv vill ha den. Karossen har blivit styvare vilket gjort att den har blivit stabilare på vägen och vibrationerna minskat. Bättre ljudisolering göra att tidigare störande trafikljud har minskat. Flaket har blivit både större och djupare och släpvagnsvikten har ökat till 3.100 kg på Double Cab. För optimal terrängkörning är L200 utrustad med lågväxel vilket ger bra grepp på löst underlag.

Prestandan är kraftigt förbättrad med den nya turboladdade dieselmotorn och säkerheten har förbättrats. Det finns två växellådor att välja mellan, en 6 växlad manuell låda och en 5-stegad automatlåda med sekvensiellt sportläge som vi hade i vår testbil. Automatlådan passar bra med den turboladdade MIVEC-dieseln och levererar bra drag i hela registret och mjuka växlingar. Det går alldeles utmärkt att landsvägsköra i högre hastigheter utan att få för höga varvtal. Dessutom har L200 en av de snävaste vändradierna i klassen med 5,9 meter. L200 går lika bra på torr asfalt som på skogsvägar eller på oplogade vägar med snö och is.

Det är alltså inga problem att ta sig fram oavsett terräng med eller utan last. Mitsubishi L200 är en mångsidig och kraftfull pickup med personbilskänsla och goda lastutrymmen, en pickup som vi kan rekommendera.

MITSUBISHI L200 BUSINESS 4X4 181 HK AUTOMAT

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top