kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Mercedes-Benz C350e aut. FleetEdition Kombi Hybrid

Vi har testat Mercedes C350e sedan som är en sportig laddhybrid. Det som skiljer sedanmodellen och kombin är framför allt designen, te x har man valt att ha kvar den “gamla” grillen på kombin. Annars har kombin har samma drivlina med en bensinmotor på 211 hk och en elmotor på 82 hk som levererar en total effekt på 279 hk med en sjuväxlad automatlåda där drivningen ligger på bakhjulen.

C350e kan köras helt utsläppsfritt samtidigt som den levererar samma höga användarvänlighet och komfort som man kan förvänta sig av en C-Klass. Det går att köra på el i hastigheter upp till 130km/h och räckvidden på el uppgår till 30 km. Batteriet kan laddas fullt på lite drygt två timmar via ett 220 volts eluttag. Under färd laddas bilens batteri via det regenerativa bromssystemet som tillhandahåller återvunnen bromsenergi till bilens elmotor. Dessutom kan man ladda elmotorn under färd genom att lägga i driftläget E-charge.

Att köra i storstad på endast el är riktigt trevligt! Mercan glider tyst fram och ger en upplevelse av både lyx och miljömedvetenhet. Vi sitter bekvämt i kupén där vi har alla reglage inom behagligt avstånd. Komforten riktigt bra oavsett om vi kör på motorvägen eller mindre bra landsvägar mycket tack vare AIRMATIC luftfjädringen som gör att bilen går mjukt och fint utan att på något sätt kännas stötig eller svampig. Vid blandad körning med optimala förhållanden ligger bränsleförbrukningen på 2,1-2,4 liter/100km och CO2 utsläpp på låga 48-54g/km.

 

Media

Back to top