kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Lexus ES 300h Limited Edition

Nya Lexus ES är resultatet av en evolution som pågått ända sedan Lexus grundades 1989. Lexus säger sig vara ”förarfokuserade” i sin design. Användarvänligheten står högt upp på kravlistan när en ny version tas fram. Senast i raden av förbättringar är t.ex. att bilens multimedia-system nu utrustats med en bättre pekskärm och att man samlat fler nödvändiga reglage i närheten av den eluppvärmda ratten.

Hela10 centimeter närmre föraren sitter den 12-tum stora pekskärmen än tidigare. Skärmen är numera dessutom vinklad så att den lätt ska kunna avläsas vid färd, mycket smart detalj! Interiören har fått den nya interiörfärgen Mauve vilket ger ett mycket elegant första intryck och stolarna är av hög kvalitet.

Backkameran med sensorer fungerar utmärkt och är bra att ha vid trånga fickparkeringar i innerstan. Lexus säkerhetssystem ”Safety System +” är avancerat och innehåller en rad fina funktioner som t.ex. filhållning, avläsning av hastighetsskyltar, kollisionsskydd och automatisk helljus-avbländning.

Sidospeglarna är digitala, och nytt för i år är att kamerorna fått sig en uppgradering vilket minskat LED-flimmer och gett bättre sikt även på natten. Trevligt för oss som bor på nordliga breddgrader är även att framrutan utrustats med automatisk avfrostning.

Utvändigt är Lexus ES djärv i sin design. Helhetsintrycket är ”modernt / elegant”. Nytt för i år är att den enorma grillen fått ny strömlinjeformad design och är helt dominerande framifrån. Även strålkastarna här gjorts om och är mer aggressiva och moderna i sin framtoning. 18 tums lättmetalfägar är standard på Limited edition och bidrar ytterligare till ett snyggt yttre.

Lexus ES är en ”Self-charging” hybrid vilket betyder att bilen sömlöst växlar mellan bensin och el-drift. Batteriet laddas under körning och har man tillräckligt med ström kan man välja att köra på enbart el under kortare sträckor.

Med sin provokativa framtoning bryter Lexus ES normen för vad man förväntar sig av en sedan. Interiören erbjuder komfort och hantverksskicklighet i klass med marknadsledande lyxbilar. Nya upplagan av ES är bekväm, elegant och fruktansvärt tyst. Perfekt som pendlingsbil till och från jobbet, men även som familjebil på helgen.

 

Bensinmotor:   4 cylindrar 2,5 l / 178 hk
El-motor: 120 hk
Total systemeffekt:   218 hk
Växellåda: steglös variabel automatväxellåda
Drift: Framhjulsdrift
Acceleration 0 – 100: 8,9 s
Maxhastighet:  180 km/h
Förbrukning, blandad 5,2-5,6 / 100 km
CO2 Utsläpp:  119 -127 g/km
Lastvolym: 454 l

 

Klicka på loggan för ytterligare information hos Lexus

Lexus ES 300h Limited Edition

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top