kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AW

Kia har lyckats kombinera prestanda och komfort som hör till prestandabilar i sportbilssegmentet och vi kan inte låta bli att höja på ögonbrynen och ge Kia en varm applåd. Stinger fick högsta betyg, fem stjärnor av fem möjliga, i Euro NCAPs krocksäkerhetstest.

Testbilen med en 3,3-liters V6-bensinmotor, en 8-stegad automatlåda med dubbelturbo på 370hk bjöd oss på en riktigt härlig testvecka. Interiören är snygg, stilren och sportig och harmoniserar väl med den exteriöra designen. Med sportstolar i nappaläderklädsel varvat med detaljer i aluminium, läderklädd sportratt och de runda utblåsen som sitter mitt i instrumentbrädan under den 8-tums stora pekskärmen, har man skapat en känsla av lyx och förstklassig komfort.

Kia Stinger är en sportig landsvägskryssare som erbjuder både prestanda och komfort. Exteriören är kraftfull och muskulös. Stinger är 483 cm lång och 187 cm bred med ett axelavstånd på 291 cm vilket gör att det finns gott om utrymme för samtliga passagerare. Bilar av denna karaktär som är lite sportigare i modellen blir oftast lite trängre i baksätet, men något sådant var det inte frågan om här. Här kan faktiskt fyra vuxna åka på en weekendtripp och sitta bekvämt. Bagageutrymmet har en lastkapacitet på 406 liter vilket rymmer både två och tre resväskor utan problem. Fäller man baksätet kan man lasta hela 1114 liter.

Stinger accelererar 0-100km/h på 4,9 sekunder och har en toppfart på 270 km/h. Bilen är fyrhjulsdriven och har fem körlägen att välja på; Smart, Eco, Comfort, Sport och Sport plus. Trots sin V6:a och sportiga framtoning så är det här en bil som jag tror går allra bäst på lite längre körningar. Testbilen var utrustad med 19-tums fälgar och trots det så gick den riktigt bra även i sportläget på lite mindre bra vägar utan att vara speciellt stötig. Styrningen kändes bra och direkt och anpassades väl efter vilket körläge jag valde.

Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AW Heads-Up display

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top