kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

KIA Sorento 2,2 CRDi AWD 7-sits

Det är lite drygt två år sedan nya KIA Sorento lanserades och vi blev positivt överraskade av Kia Sorento som bjöd oss på en skön körkänsla och en trevlig interiör med uppskattade detaljer.

Interiören är stilren och trevlig med premiumkänsla och hög kvalitet på materialvalet. Att bilen är både längre och bredare än sin föregångare märks tydligt då den är rymligare och har större bagageutrymme. Det är lätt lasta i Sorenton och vill man ta bilen på en semesterresa genom Europa är det inga problem att få in fyra resväskor, en kylväska och lite annat smått och gott i bagageutrymmet som rymmer hela 605 liter. Är man i behov av mer utrymme kan man enkelt fälla baksätet och då får man en lastkapacitet på hela 1662 liter.

I Sverige erbjuds nya Sorento endast med ett enda motoralternativ. Motorn är en fyrcylindrig 2,2 liters uppdaterad dieselmotor på 200 hk vid 3 800 varv/minut tillsammans med en uppdaterad sexstegad automatlåda. I och med drivlinans uppdatering ingår start & stop (ISG). Vridmomentet uppgår till 441 Nm vid 1750-2750 varv/minut. Bränsleförbrukning blandad körning uppgår till 6,6 l – 6,7 liter beroende av hjulstorlek. Avgasklassning Euro 6.

“Nya” KIA Sorento går betydligt tystare än sin föregångare även om man upplever ett visst motorvägsljud i högre hastigheter. När vi körde ut på landet på slingriga grusvägar så gick den väldigt tyst och vi hörde inget smatter av de gruskorn som studsade under bilen.

Privat: KIA Sorento 2,2 CRDi 200 hk AWD 7-sits

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top