kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid

Nya Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid är en mycket trevlig bil. Nu är det möjligt att pendla till och från jobbet på enbart el. Du kan köra upp till 62 km på enbart el vilket är en bra bit längre än många andra plug-in hybrider. Den totala räckvidden är 1120 km och bränsleförbrukningen vid blandad körning ligger på 1.4 liter/100km.

Kia Optima Sportswagon är en bekväm bil med hög komfort och smarta finesser. Interiören är modern och stilren med detaljer som bidrar till en exklusive finish. Man sitter skönt i de läderklädda stolarna, som dessutom går att få med ventilation. Förarmiljön känns genomtänkt där alla reglage och knappar sitter inom behagligt avstånd för att bidra till en säker och avslappnad bilkörning. Knappen Drivers Only prioriterar luftkonditioneringen till förarsidan och sparar på så vis energi för att batteriet ska ta de åkande ännu längre.

Bilen är utrustad med Apple Car Play™ och Android Auto™ med möjlighet att spegla mobiltelefonens innehåll på den 8,0 tums stora skärmen. Till infotainmentsystemet finns ett 490-watts Harman Kardon Premium ljudsystem med åtta högtalare, extern förstärkare och subwoofer som ger ett riktigt bra ljud.

Energiflödet följs på instrumentpanelen eller via den fördjupade informationen på den 8,0 tum stora pekskärmen. Här finns bland annat möjligheten att jämföra olika körningar för att lära sig vilket körsätt som sparar mest energi.

Drivlinan består av en 50 kWh stark elmotor och ett litiumpolymerbatteripack på 11,26 kWh som tillsammans med 2,0-liters GDI-bensinmotorn ger en sammanlagd effekt på 205 hk och 375 newtonmeter. Bilen är förinställd att starta på eldrift och den fungerar hela vägen upp till 120 km/h. Även om man kör på prioriterad eldrift (EV-läget) kan förbränningsmotorn startas, exempelvis vid behov av extra kraft vid oväntade omkörningar eller om utetemperaturen är låg.

I hybridläget (HEV) väljer bilen själv vilken drivkälla som används för att maximera den totala räckvidden med så energieffektiv drivning som möjligt beroende på körförhållanden.

Energiflödet kan jag enkelt följa via instrumentpanelen eller via den fördjupade informationen på  pekskärmen. På så vis kan jag jämföra olika körningar och lära mig vilket körsätt som är mest energieffektivt.

Batteriet är placerat under lastgolvet i bagageutrymmet och kan laddas via ett vanligt eluttag eller via laddstolpe/hemmabox, laddtiden är under 5 timmar respektive drygt 3 timmar.

Bagageutrymmet som är lättlastat har en lastvolym på 440 liter. Fäller man andra sätesraden får man ett lastutrymme på 1 574 liter. Optima Sportswagon Plug-in Hybrid kan utrustas med dragkrok, maximal släpvagnsvikt 1500 kg.

KIA Optima SW Plug-In Hybrid Komfort +Paket 2

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top