kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

KIA Niro Plug-in Hybrid smidig crossover med klassens längsta räckvidd

Kia Niro Plug-in Hybrid är en trevlig och smidig framhjulsdriven crossover som med sin eldrift inbjuder till harmonisk körning. Interiörkomforten är bra och man sitter riktigt skönt i förarstolen. Förarkupén är lättnavigerad med alla reglage lättillgängliga och inom en armlängds avstånd. Förardisplayen och pekskärmen i mittkonsolen är mycket pedagogiska. Här kan jag bland annat följa bilens energiflöde och förbrukning.

Upplevelsen att köra på el är något speciellt. Det prioriterade elläget inbjuder till lugn och rogivande körning med det pedagogiska trädet som motivator. Ju lugnare jag kör desto mer växer trädet. Niro Plug-in Hybrid går att köra på enbart el upp till 58 km och i hastigheter upp till 120km/tim. Kartinformationen i navigationssystemet används för att hjälpa föraren att köra så bränsleeffektivt som möjligt. Dels informerar systemet om när föraren ska ta foten från gaspedalen, och dels förutser topografiska förändringar längs rutten för att avgöra om det är bäst att använda den lagrade energin eller ladda batteriet. Detta fungerar både i uppförs- och nedförsbackar.

Kia Niro Plug-in Hybrid är en smidig och lättlastad bil. Baksätena kan delas 60/40 och med sätena nedfällda blir golvet nästintill plant, vilket underlättar lastning samtidigt som utrymmet ökar. Med baksätet helt uppfällt är lastkapaciteten 324 liter och med baksätet helt nedfällt är den 1322 liter. Niro är en Crossover som kan dra tyngre släp än de flesta andra hybridbilar på marknaden, och har en dragkapacitet upp till 1300 kg.

Niro Plug-in Hybrid är försedd med en 1,6-liters bensinmotor och en sexväxlad dubbelkopplingslåda. En elmotor på 44,5 kWh och ett litiumpolymerbatteripack på 8,9 kWh. Bränsleförbrukningen ligger på låga 1,3 liter/100 km och 29g/km i CO2-utsläpp. Batterit kan laddas fullt på lite mindre än 2,5 timmar.

 

KIA Niro Plug-in Hybrid Komfort PlusPaket 2

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top