kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Cupra Leon Sportstourer 1.4 e-HYBRID

Modern, sportig och elegant får sammanfatta första intrycket av Leons intreriör. Bilen är utrustad med en 10,25 tums digital cockpit och en 10 tums pekskärm med röstkontroll styr bilens infotainmentsystem. Hjälpmedlen är många och generösa. Med Park Assist är krångliga fickparkeringar ett minne blott, Exit Assist varnar för fordon bakifrån, Travel Assist förutser kurvor och hinder och ACC Predictive håller koll på trafiken framför dig. För de som är rädda om körkortet finns även Trafic Sign som ser till att du håller dig på rätt sida av hastighetsbegränsningarna.

Sportsätena är bekväma och av högsta kvalitet, äkta läder såklart. Dörrpaneler och instrumentbräda matchar färgvalet av stolarna, som också har minnesfunktion. Leons ratt är av sportmodell och mycket attraktiv, här kan man kontrollera telefon, färddator, förardisplay och även välja körläge. Rattvärme och fjärrstyrd klimatanläggning gör den tidiga vintermorgonen lite lättare.

Djärva, dynamiska former ger bilen en distinkt, sportig look. 19 tums Aero-fälgar med inslag av koppar matchar perfekt bilens yttre och en elegant Cupra-logga lyser upp marken utanför förarplatsen när man låser upp dörren. Här har man verkligen tänkt till. Bilen utstrålar exklusivitet och prestanda.

Plug-in hybriden levererar upp till 245 hk när båda motorerna samspelar och upp till 52 km kör man på enbart el. Laddningen av batteriet går på smått otroliga tre timmar med den tillhörande Cupra laddaren (under optimala förhållanden), annars ca. 6 timmar i vanligt vägguttag. Laddningen kan även kontrolleras på distans via appen Cupra Connect som även ger föraren access till en mängd olika bil-data och on-line tjänster.

Nya Cupra Leon gör ingen besviken. Bilen levererar vad den utstrålar, rolig körning till god ekonomi och låg miljöpåverkan. Bilen är utrustad med den senaste tekniken och känns både rymlig och elegant på insidan. 245 hk räcker gott och väl för de flesta vardagspendlare och räckvidden samt laddningstiden imponerar stort. Nya Leon sätter verkligen standarden för kommande ladd-hybrider i samma division.

 

Data:

 

Elmotor: 85 kW (116 hk)
Bensinmotor: 150 kw (110 hk)
Batteri: 77 kWh
Total systemeffekt 180 (245 hk)
Förbrukning 1,4 l / 100km
Acceleration 0 – 100: 7,2 s
Maxhastighet: 225 km/h
Max räckvidd el: 52 km (WLTP)
Kraftöverföring: 250 Nm
Laddningstid (standard)

Laddningstid (snabb)

6 h

Ca. 3 h

CO2 Utsläpp: 34g / km
Lastvolym: 470 l

 

Få mer info om bilen klicka på         

 

Cupra Leon Sportstourer

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top