kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

BWW X5 xDrive45e iPerformance plug-in hybrid

Storebrodern till BMW X3 och en av dem mest populära SUV:arna på marknaden har fått en uppgradering 2020. En miljövänlig men explosiv bil för sin storlek med många hästar och funktioner i arsenalen är detta en bil att många drömmer om..

Nya BMW X5 erbjuder förstklassig komfort och säkerhet som är prio för många förare. Med 394 hästkrafter och en acceleration på 5,6 sekunder från 0 till 100 km/h visar X5:an att den har spänst och kraft. Vanligtvis finns det ett samband mellan kraftfullhet och att vara miljöbov men detta problem har BMW undkommit då fordonet endast släpper ut 28 g koldioxid per kilometer enligt WLPT-körcykeln och har en bränsleförbrukning på 1,7 liter per 100 kilometer. Det går även att köra enbart på el i hela 8 mil. Det finns olika förinställda lägen när man kör på diverse underlag, dessa är xSand, xGravel och xRocks där bilen anpassar sig för att få en optimal körupplevelse och detta är bara ett av många bevis på ett sofistikerat bygge från BMW.

En otroligt detaljerad front med små nyanser av silver och blått integrerade i grillen och strålkastare ger intrycket av perfektion. Stötfångaren har stora luftintag med plats för parkeringssensorer och avstånd avkännings funktion som ger bilen ett aggressivt uttryck. Som sin lillebror har X5:an aerodynamiska sidor med luftutsläpp bakom framhjulen. Backspeglarna kan fällas in och har automatiskt avbländande funktion på förarsidan. Två stora avgasrör avslutar med ett infällbar dragkrok avslutar bilen. En liten detalj men men kraftfullt estetiskt är att få blå bromsok.

Interiören består av välsydda lädersäten med stolar med minne av förarens inställning. Bilen har luftigt passagerarutrymme med en snygg instrumentbräda på klassiskt BMW manér. Bilen är utrustad med en multifunktionsratt med stål paddlar och två displayer, samma som man återfinner i X3:an; en bakom ratten och en i mitten av panelen. Att ta med familjen till fjällen är inga problem då lastutrymmet är på generösa 500 liter och kan dessutom expanderas till  ytterligare 1216 liter lastningsförmåga, om man fäller sätena. Bilen är med andra ord otroligt flexible för den som behöver stor elegant bil, som på de flesta mindre dagstripper kan köras på el men där en kraftfull motor tar över på längre sträckor.   

Bildata

Motor typ: Laddhybrid (El/Bensin)

Prestanda:  394 hk

0-100 km/h: 5,6 sek

Bränsleförbrukning: 1,7/100 km

WLPT: 28 g/km

Räckvidd: 80 km

EuroNCAP: 5/5

Lastutrymme (Volym): 500 liter (1216 Liter)

BMW X5 xDrive45e iPerformance Plug-in hybrid

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top