kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

BMW 530e xDrive Touring

Vi har sedan tidigare testat 530e sedan och konstaterade då att bilen har en 2,0 liters turboladdad bensinmotor på 184 respektive en elmotor på 109 hästar så det finns rejält med kraft under motorhuven, och komforten är en av dem bästa i sin prisklass och storlek. Bilen har en 8-växlad automatlåda som växlar fantastiskt mjukt och ger en sömlös körupplevelse. På ren el förväntas man komma mellan 30 till 50 kilometer då bilen använder sig av motorbromsning för att regenerera batteriets kraft, fullt tillräckligt för att ta sig från arbetsplatsen och hem igen i de flesta fall. Bränsleförbrukningen ligger på 2 liter per 100 kilometer enligt uppgifter vilket är en anmärkningsvärd bedrift på en bil som denna.

Fronten på BMW 530e har BMW:s signatur utseende men är lite smalare än än tidigare versioner och andra modeller vilket ger fordonet ett sportigare utseende som korrelerar med den prestanda som erbjuds. Sidorna är perfekt nyanserade med linjer och konturer som inte skriker överambition. Luckan för laddning av batteriet finner man på vänster sida mellan hjulet och förardörren. Kombins linjer fortsätter ut i kombidelen och skapar en mjuk övergång som får kombin att inte se ut som en sedan som man ritat om till kombi. Backtill finner man i klassiska BMW anda stora lampor och dubbla avgasrör.

Interiören är väldigt lik BMW:s andra nylanserade versioner av X3 och X5. Läderklädd inredning som till och med sträcker sig upp på dörrar och panel. Ett parti på panelen är trä vilket bryter av mönstret och ger ett mer djup till designen, detta parti fortsätter sedan i samma höjd över till dörrarna. Liknande X3 och X5 finns en multifunktionsratt och två displayer med innovativa gränssnitt. Lastutrymmet ligger på 430/1560 liter vilket ger bra med utrymme för att lasta mer när det behövs

Bilen blir därför en bra kombination av en bra bil i tjänsten samt en bil att ha nytta av i sitt aktiva liv utanför arbetet. Kombinationen av el och bensin ger vid blandad körning låga driftskostnad men utan att tumma på prestanda, lyx, säkerhet, komfort eller miljö.

Data:
Effekt kW (hk) Bensinmotor+Elmotor: 135 (185)+80* (109)*
Acceleration 0-100 km/h 6,1 sekunder
Maxhastighet: 250 km/h
Bränsleförbrukning Liter/100 km (WLTP): 1,9 -2,5 Liter/100 km
CO2-utsläpp i g/km (WLTP): 43 g/km
Bagagevolym 430 till 1560 L
EuroNCAP:                              5/5

BMW 530e xDrive Touring

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top