kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

BMW 530e xDrive iPerformance Sedan

2020 har många modeller av BMW:s bilar fått en uppdatering, så även BMW 530e. Med en 2,0 liters turboladdad bensinmotor och elmotor på 184 respektive 88 hästar finns det rejält med kraft under motorhuven och komforten en av dem bästa inom sin prisklass och storlek. Bilen har en 8-växlad automatlåda som växlar fantastiskt mjukt och ger en sömlös körupplevelse. På ren el förväntas man komma mellan 30 till 50 kilometer då bilen använder sig av motorbromsning för att regenerera batteriets kraft, fullt tillräckligt för att ta sig från arbetsplatsen och hem igen i de flesta fall. Bränsleförbrukningen ligger på 2 liter per 100 kilometer enligt uppgifter vilket är en anmärkningsvärd bedrift på en bil som denna.

Fronten på BMW 530e har BMW:s signatur utseende men är lite smalare än än tidigare versioner och andra modeller vilket ger fordonet ett sportigare utseende som korrelerar med den prestanda som erbjuds. Sidorna är perfekt nyanserade med linjer och konturer som inte skriker överambition. Luckan för laddning av batteriet finner man på vänster sida mellan hjulet och förardörren. På änden har man behållit den klassiska BMW andan med stora lampor och två avgasrör.

Interiören är väldigt lik BMW:s andra nylanserade versioner av X3 och X5. Läderklädd inredning som till och med sträcker sig upp på dörrar och panel. Ett parti på panelen är trä vilket bryter av mönstret och ger ett mer djup till designen, detta parti fortsätter sedan i samma höjd över till dörrarna. Liknande X3 och X5 finns en multifunktionsratt och två displayer med innovativa gränssnitt. Lastutrymmet ligger på 410 liter vilket är lite mindre än en vanlig BMW 3-serie bil, anledningen till detta är för att få plats med batteriet till eldriften.

Bilen passar perfekt som företagsbil för den som kör både korta och långa sträckor, kombinationen av el och bensin ger vid blandad körning låga driftskostnad men utan att tumma på prestanda, lyx, säkerhet, komfort eller miljö.

 

Bildata

Motor typ: plug-in hybrid (El/Bensin)

Prestanda: 252 hk

0-100 km/h: 6,2 s

Bränsleförbrukning: 2/100 km

WLPT: 41 g/km

Räckvidd: 53 km

EuroNCAP: 5/5

Latutrymme (Volym) 410 liter

 

BMW 530e xDrive iPerformance Sedan

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top