kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

BMW 520d xDrive Sedan Sportline automat

BMW 520d har blivit större, starkare och snålare. Den har ett sportigt och kraftfullt utseende med typiska BMW-detaljer som bland annat motorhuven, njurgrillen och strålkastarna.Yttermåtten i nya BMW 5-serie Sedan har ökat något mot utgående modell; L: 4935 mm B: 1868 mm H: 1466 mm, vilket ger generösa innerutrymmen med förbättrad invändig takhöjd, ökat benutrymme i baksätet samt ökad bagagevolym till 530 liter. Det är inte svårt att känna igen sig i nya 5-serien, det är mycket som är lika från tidigare generation men samtidigt väldigt olika.

Nya BMW 5-serie Sedan har blivit upp till 100 kilo lättare jämfört med tidigare modell. Det ökade användandet av höghållfasthetsstål och aluminium gör inte bara karossen i nya BMW 5-serie Sedan lättare, de gör den också extremt stark, vridstyv och därmed säker att färdas i. I kombination med det nyutvecklade chassit med bland annat ny stötdämparteknologi och bromssystem av lättviktstyp, BMW:s klassiska jämna viktfördelning och den låga tyngdpunkten har BMW skapat de perfekta förutsättningarna för den karaktäristiska, sportiga kördynamiken och den unika långfärdskomforten som kännetecknat alla generationer av BMW 5-serien.

Den nya 4-cylindriga dieslemotorn på 190 hk vid 400Nm är ett mycket trevligt motoralternativ för tjänstebilsföraren. Den genomsnittlig bränsleförbrukning ligger på 4,1 l/100 km* och 108 g/km CO2-utsläpp, enligt officiella siffror och de stämmer ganska bra med den verkliga förbrukningen som landade på 4,5 l/100 km. Jag gillar förarkupén i nya 5-serien. Det är inga jättestora förändringar jämfört med tidigare generation. Det som är annorlunda är främst den stora pekskärmen med dess placering och sina tekniska innovationer. Man sitter riktigt skönt och sittkomforten är riktigt bra oavsett fram eller baksäte. Med andra ord är nya 520 en trevlig bil med mycket bra köregenskaper som är svår att inte gilla.

*Bränsledeklaration enligt EUs testcykel

BMW 520d xDrive Sedan Sportline automat

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top