kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

Audi e-Tron Quattro ren El-SUV

Sent 2018 släppte Audi sin motsvarighet mot de el-SUV:ar som finns på marknaden, e-Tron.

Bilen drivs av två elmotorer, en fram och en bak som tillsammans genererar 300 kW eller 408 hästkrafter. Med sin boost funktion kan bilen nå en imponerande acceleration, 0-100 km/h på 5.7 sekunder och har en maxhastighet på 200 km/h. Med Audis Quattro® fyrhjulsdrift ger denna bil en skön känsla både på vägen såsom på lite tuffare underlag. E-Tron har en räckvidd på 417 km på en laddning enligt WLTP och kan laddas med likström upp till 150 kW på ungefär en halvtimma.

Exteriören ger en känsla av exklusivitet och snabbhet. Den är designad att ha en liten touch av off-road samtidigt som den utstrålar elegans. Luftmotståndet har beräknats till ett Cw-värde på 0,28, för jämförelse ligger Audi Q8 på 0,34 trots att den upplevs mycket mer aerodynamisk. En faktor till det kan vara det intressanta valet Audi har gjort med att ta bort backspeglarna och ersätta dem med kameror som filmar bakåt och visar innehållet på insidan av dörren istället.

På insidan av bilen har man lyckats att förmedla en helt elektrisk känsla, från sätena till de två stora displayerna i mitten av bilen. Audi har ändå lyckats att behålla likheten till alla sina andra SUV-modeller med ytterst hög komfort och rymlighet. Där finns ett panoramatak för att öka uppfattningen av frihet och utöka upplevelsen när man åker.

Audi e-Tron är som gjord för dig som har bekvämlighet och tysthet som prioritet vare sig hur långt eller på vilket underlag du åker.

Audi e-Tron med quattro – full el-SUV

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top