kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Blog

Latest Industry News

AUDI A5 Sportback 2.0tdi 190 hk quattro Sport

Audi A5 coupé är tuff och sportig och med atletisk design. Den muskulösa motorhuven med de skarpa linjerna framhäver bilens potential och speglar hästkrafterna som finns under huven. Det här är bilen som erbjuder prestanda och komfort utan att kompromissa.

A5 Sportback har en modern och vass form. Den långsträckta hjulbasen, de korta överhängen och motorhuven med markerad s.k. power dome accentuerar dynamiken hos femdörrarscoupen. Den tredimensionella single frame-grillen är lägre och bredare än på föregångaren och den vågformade sidolinjen har blivit ännu tydligare med markerade hjulhus som understryker märkets quattro DNA.

Interiören håller hög kvalitet med högklassiga materialval. Med det helt nya interiörkonceptet kan föraren styra de flesta funktioner enkelt och intuitivt via multifunktionsratten, röststyrning eller multimediaenheten. Som alternativ till den analoga instrumenteringen erbjuds Audi virtual cockpit med helt digital och anpassningsbar skärm med olika visningslägen. Den stora högupplösta TFT skärmen på 12.3 tum visar detaljerad grafik i förarens siktfält med bl.a. navigering via Google Earth. I kombination med head-up display projiceras all relevant information på vindrutan med enkla symboler och siffror och gör det möjligt för föraren att ha ögonen på vägen.

Tack vare större dimensioner och längre hjulbas har både kupéutrymmet och bagageutrymmet blivit större än föregångaren, och det finns gott om plats för både förare, passagerare och bagage. Längden har ökat med 17 mm, axelutrymmet för föraren och passageraren fram med upp till 11 mm och knäutrymmet med 24 mm. Bagageutrymmet rymmer hela 480 liter och är en av de rymligaste i sin klass.

Chassi-strukturen är utvecklad för att erbjuda maximal komfort och fantastiska köregenskaper. Utöver standardchassi erbjuds även sportchassi och chassi med adaptiv dämpning. Audi A5 är mycket behaglig att köra oavsett om det är på ojämna bergsvägar eller på motorvägen. De aktiva stötdämparna som integreras i Audi drive select-system finns som tillval och kan justeras i olika lägen och anpassas efter olika körförhållanden och tillsammans med den elektromekanskiska servostyrningen som anpassar sig efter bilens hastighet erbjuds maximal körkänsla. Som tillval finns också en dynamisk styrning som varierar styrningens utväxling efter hastighet och styrutslag. Som sagt, allt för maximera körupplevelsen.

Sammanfattningsvis har Audi A5 riktigt trevliga köregenskaper, tack vare den nya styrningen som upplevs direkt och det nya chassit blir körningen mjuk och fin även på de mest guppiga och riktigt krokiga bergsvägarna. Den mer muskulösa huven, den nya grillen tillsammans med de nya LED-strålkastarna ger A5 ett välkommet råare och tuffare utseende och harmoniserar med vad som nu finns under huven.

AUDI A5 Sportback 2018 2.0tdi 190 hk quattro Sport

Se förslag på en AutoDeal Selection utrustad bil!

Affärsförslag

Media

Back to top