Michelin

Michelin är en framstående global däcktillverkare, känd för sin innovation, kvalitet och säkerhet sedan grundandet 1889 i Frankrike. Med ett brett utbud av däck för personbilar, lastbilar, motorcyklar och motorsport, är Michelin pionjärer i att introducera banbrytande teknologier som förbättrar däckens livslängd och prestanda. Företaget är starkt engagerat i hållbar utveckling och miljövänlig innovation, med fokus på att producera bränsleeffektiva och hållbara däck. Michelin är även aktiv inom motorsport, där de använder tävlingar för att testa och utveckla nya däckteknologier.

Visar 1–12 av 1928 resultat

Michelin – En Pionjär inom Däcktillverkning

Michelin, en av världens mest framstående däcktillverkare, är känd för sin innovation, kvalitet och säkerhet. Grundat 1889 i Frankrike, har Michelin länge varit en pionjär inom däckindustrin, med ett rykte om att skapa några av de mest hållbara och högpresterande däcken på marknaden.

Innovation och Teknologi

Michelin har alltid varit i framkant när det gäller forskning och utveckling. Företaget har introducerat flera banbrytande teknologier, som radialdäcket på 1940-talet, vilket dramatiskt förbättrade däckens livslängd och prestanda. Michelin fortsätter att innovera med fokus på att öka däckens energieffektivitet, minska deras miljöpåverkan och förbättra säkerheten för förare och passagerare.

Michelins Produktutbud

Michelins produktutbud är omfattande och inkluderar däck för personbilar, lastbilar, motorcyklar, flygplan och till och med rymdfarkoster. De erbjuder specialdäck för olika körförhållanden och klimat, inklusive sommar-, vinter- och allvädersdäck. Michelin är också kända för sina högpresterande däck, som ofta används i professionell motorsport.

Hållbarhet och Miljö

Michelin är engagerade i hållbar utveckling och miljövänlig innovation. De arbetar ständigt med att utveckla mer bränsleeffektiva däck och minska avfallsproduktionen i deras tillverkningsprocesser. Michelin är också aktivt involverade i återvinningsinsatser och forskning för att utveckla mer hållbara material för däckproduktion.

Michelin & Motorsport

Michelin har en lång historia av deltagande i motorsport, inklusive Formel 1, Le Mans och MotoGP, där de använder tävlingen som ett laboratorium för att testa och utveckla nya däckteknologier. Denna erfarenhet bidrar till att förbättra kvaliteten och prestandan på däcken de erbjuder till konsumenter.

Visar 1–12 av 1928 resultat