kontakt@autodeal.se | 08-37 39 39

Lexus RX 450h Executive

<h1>Lexus RX 450h Executive</h1>

Lexus RX 450h Executive

Bästsäljaren år efter år i SUV-segmentet, en oerhört välbyggd hybrid för finsmakaren med bra andrahandsvärde byggd på beprövad teknik.

Om man gillar lite mer klassisk instrumentering så är RX-an invändigt en riktig skönhet. Gillar man istället en mer modern och futuristisk instrumenteringen, som i tex LC 500 eller LS 500, får man nog vänta något år till innan RX-an får en uppgradering i den riktningen.

Instrumenteringen är välplacerad ur ett ergonomiskt perspektiv med undantag för knappsatsen för sätena och klimatanläggningen men ställ in på ”auto” så är det problemet löst. Det finns gott om hållare för dryck och telefonen placeras i ett smart fack så man slipper ha den flygandes ner på golvet när man svänger kraftigt.

Lexus pekskärmar på tidigare modeller har varit lite kritiserade, men de nya modellerna har pekskärmar som även går att styras via knappsats. Ett tips är att uppgradera till en större skärm, det blir då mycket enklare att komma åt rätt funktion även under färd.

Bra med utrymme bjuds i coupén både fram och bak, det finns även en förlängd variant av bilen med en tredje rad säten. Bra för den stora familjen.

Hybridsystemet är ett tekniskt mästerverk, inte så förvånande kanske eftersom Toyota och Lexus byggt hybrider längre än de flesta. Systemet växlar sömlöst oavsett om man färden går på enbart el, hybrid eller med förbränningsmotor. Påtagligt är också att det traditionella förhållandet mellan acceleration och högt varvtal inte längre existerar. Varvtalet försöker man hålla relativt konstant så att växellåda och elmotor balanserar accelerationen istället. Detta innebär mycket god bränsleekonomi.

RX är en ”all wheel drive” -bil men växlar mellan 2- och 4-hjulsdrift för att hela tiden uppnå bästa prestanda. Det bör dock tilläggas att bilen inte tänkt att konkurrera som någon ”performance-bil”, men det är kanske ändå inte därför man väljer just Lexus, här vill man istället erbjuda högsta komfort och kvalité i världsklass.

Vill man ha beprövad hybrid-teknik och kvalitet i världsklass och samtidigt ha en bil som designmässigt står med en fot i det traditionella är Lexus RX ett mycket bra val.

Bilen levereras med tre års nybilsgaranti vilket motsvarar en normal leasingcykel och

rostgarantin är på hela 12 år vilket hjälper att upprätthålla bra andrahandsvärde på bilen.

Att Lexus med framgång byggt hybridbilar länge främjar också bra andrahandsvärde, en mycket viktig faktor när man ska köpa en bil som inte bygger på traditionell teknik. Med Lexus minimeras alltså risken att köpa en bil med barnsjukdomar som blir kostsamma att äga och bringar dåliga andrahandsvärden, något som slår sönder bilekonomin i slutet av leasing-perioden.

Data:

 

Bensinmotor:  V6 / 262 hk
Total systemeffekt med elmotor: 313 hk
Förbrukning: 7,6 – 7.9 l / 100km
Acceleration 0 – 100: 7,7 s
Maxhastighet:  200 km/h
Fordonskatt  866 kr
Kraftöverföring:  335 Nm
CO2 Utsläpp:  173-180g / km
Lastvolym: 539 l – 1612 l

 

Få mer info om bilen klicka på        

Läs mer

Vårt utrustningsförslag för bra leasingaffär!
 • Teknikpaket
 • Panoramatak
 • Läderklädsel och metalic lack
 • Nybilsgaranti 3 år
 • Vinterhjul med LM fälg

Två förmånliga förslag

Förslag 1

8 405 kr / Mån
 • 36 månaders avtal
 • Första förhöjda: 0 kr
 • Restvärde: 306 000 kr
 • Förmånsvärde 3800 kr/mån

Förslag 2

4 975 kr / Mån
 • 36 månaders avtal
 • Första förhöjda: 116 000 kr
 • Restvärde: 306 000 kr
 • Förmånsvärde 3800 kr/mån

* Förmånsvärde netto/mån vid 50 % marginalskatt. Baserat på 2022 förmånsvärden.

Jag vill ha en offert, tack!

Media

Få experthjälp!

Kontakta oss så hjälper vi dig spara tid och pengar

Fyll i dina uppgifter och en tid som passar dig så kontaktar vi dig för fortsatt diskussion.
Vi har även kvällstider att boka på tisdagar & torsdagar för er som inte har tid på dagen.

Boka en tid nu

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar och sedvanlig kreditprövning.

Back to top